Oraaliset steroidit

Write By: admin Published In: Created Date: 2021-05-24 Hits: 2282 Comment: 0

Joitain anabolisia steroideja käytetään suun kautta, toisia suonensisäisesti ja jotkut geelien tai rasvojen muodossa ihon kautta.  Monet käyttäjät aloittavat oraalisesti ja jatkavat sitten suonensisäisiin lääkkeisiin

Osaa anabolisista steroideista käytetään suun kautta, osaa ruiskeina ja osaa ihon läpi imeyttämällä geelien tai rasvojen muodossa. Monet aloittavat oraalisilla steroideilla ennen injektoitaviin lääkkeisiin tutustumista. 

Tässä artikkelissa tarkastellaan oraalisten steroidien hyötyjä ja haittoja muihin steroidien käyttötapoihin verrattuna.

Mitkä ovat yleisimmät oraaliset steroidit?

Nykyään markkinoilta löytyy useita korkealaatuisia oraalisia steroideja. Niistä tehokkaimpia ja suosituimpia ovat:

  • Dianabol
  • Anadrol
  • Anavar
  • Winstrol
  • Primobolan (Metenoloniasetaatti)
  • Testosteroniundekanoaatti
  • Halotestin
  • Turinabol

Oraalisten steroidien hyödyt 

Ne ovat mukavia käyttää - Oraalisten steroidien käyttäminen on helppoa ja mutkatonta. Tabletit vain otetaan veden kanssa eikä mitään muuta tarvita. Koska suosituimmat oraaliset steroidit ovat c17-alfa-alkylaatteja joiden rakenteesta suurin osa säilyy maksassa, ei niiden maksaa rasittavan aineksen vaikutuksesta tarvitse huolehtia.

Ne antavat nopeasti tuloksia - Suun kautta otettavat oraaliset steroidit ovat yleisesti ottaen lääkkeitä, joiden puoliintumisaika on lyhyempi kuin injektoitavilla lääkkeillä, joten ne toimivat nopeammin ja antavat tuloksia muutamassa päivässä. Esimerkiksi testoundekanoaatilla seerumin testosteronitasot saavuttavat huippunsa viisi tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen. Tästä syystä suun kautta otettavia oraalisia steroideja on käytettävä tiheämmin korkean testosteronitason ylläpitämiseksi kehossa.

Ne havaitaan testeissä lyhyemmän aikaa - Suun kautta otettavat oraaliset steroidit ovat testeissä tyypillisesti havaittavissa lyhyemmän aikaa kuin injektoitavat steroidit. Niitä käytetään kun halutaan välttää positiivinen tulos dopingtesteissä ja kun kaikki ylimääräiset aineet halutaan poistaa kehosta mahdollisimman nopeasti.

Oraalisten steroidien haittapuolet 

Ne voivat olla haitallisia sydämelle. Suun kautta otettavat oraaliset steroidit ovat yleensä haitallisempia sydämelle, koska ne alentavat HDL-lipoproteiinitasoja enemmän kuin injektoitavat steroidit. HDL on kolesterolille hyväksi, koska se alentaa verenpainetta sen ollessa korkea. Kun HDL on alhainen, verenpaine voi nousta.

Monet suun kautta otettavista aineista stimuloivat maksan lipaaseja ja alentavat siten HDL-kolesterolia. Anadrol, Dianabol ja Winstrol ovat haitallisimpia steroideja sydämen terveydelle ja ne vaikuttavat haitallisesti HDL- ja LDL-kolesterolitasoihin.

Jos tärkein huolenaihe liittyy sydämen terveyteen ja verenpaineen hallintaan, saatetaan haluta mielummin käyttää injektoitavia steroideja (ja erityisesti testosteronia).

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että injektoitavat steroidit eivät voisi aiheuttaa verenpaineen nousua. Niin voi tapahtua varsinkin seoksen ollessa tarpeeksi vahvaa (esimerkiksi Trenboloni).

Ne ovat vaarallisia maksalle. Suun kautta otettavat lääkkeet ovat maksatoksisia lääkkeitä, joten ne voivat rasittaa maksaa. Kaikki kehonrakentajat eivät ole huolissaan sivuvaikutuksista, sillä itsepuhdistuvana elimenä maksa korjaa usein itsensä syklin jälkeen.

Riskin alentamiseksi kehonrakentajat käyttävät kuurin aikana TUDCA:ta (Tauroursodeoksikoolihappoa) maksan tueksi. Alkoholia tulee välttää ja samanaikaista käyttöä maksatoksisten steroidien, kuten Dianabolin tai Anadrolin, kanssa ei suositella.

Tästä säännöstä on kuitenkin myös poikkeuksia, koska osa oraalisista steroideista eivät aiheuta merkittävää rasitusta maksalle. Tällaisia ​​aineita ovat Anavar ja Testosteroniundekanoaatti.

Anavarin vaikutukset maksaan ovat lieviä, koska munuaiset prosessoivat Oksandrolonia, mikä helpottaa maksan kuormitusta. Vastaavalla tavalla Testosteroniundekanoaatti on riskitöntä, koska se ohittaa maksan ja imeytyy imusuoniston kautta.

Niiden biologinen teho on matala. Suun kautta otettavien lääkkeiden biologinen vaikutus voi olla huomattavasti pienempi väärinkäytettynä verrattuna injektoitavien lääkkeiden biologisiin vaikutuksiin. 

Suun kautta otettavia oraalisia steroideja ei ole tarkoitettu käytettäväksi ravintorasvojen kanssa, koska monet tabletit ovat rasvaliukoisia.

Ainoa poikkeus tähän on Testosteroniundekanoaatti (tunnetaan nimillä Testocaps tai Andriol), joka on tarkoitettu otettavaksi rasvaisen aterian yhteydessä.

Mitkä ovat turvallisimmat oraaliset steroidit?

Anavar, Primobolan (Metenoloniasetaatti) ja Testosteroniundekanoaatti ovat jokainen suhteellisen turvallisia suun kautta otettavia oraalisia steroideja. Testosteroniundekanoaatti on turvallisin oraalinen steroidi, käytettäessä bulkkaus ja massakauden aikana. Anavar ja Primobolan ovat turvallisimpia oraalisia steroideja kehon rasvan vähentämiseen. Huomiotavaa on että ne vähentävät myös hieman lihaksia.

Näitä steroideja käytettäessä verenpaine ei nouse liikaa. Testosteronin esto on lievää (paitsi Testosteroniundekanoaatin kohdalla) ja maksavaurion riski on epätodennäköinen kaikilla kolmella.

Oraalisia vai injektoitavia steroideja? 

Steroidien valinta riippuu henkilökohtaisista tavoitteista. Tee perusteellinen tutkimus ennen kuuria ja jos päädyt käyttämään suun kautta otettavia steroideja, varmista että maksasi ja sydämesi ovat kunnossa ennen kuurin aloittamista. Käytä myös TUDCA- ja kalanmaksaöljyvalmisteita maksimoidaksesi suojaavat vaikutukset terveydellsei.