Kuinka saavuttaa lihaskasvua nopeasti

Write By: admin Published In: Created Date: 2021-05-24 Hits: 1217 Comment: 0

Kärsivällisyys on yliarvostettua! Erityisesti salilla käymisen suhteen kun haaveenasi on tietty lopputulos: lihaskasvu.

On  totta, että muutos vie aikaa, mutta jos yrität kasvattaa lihasmassaa näkemättä merkittäviä tuloksia kuukaudesta toiseen, on selvää, että tapasi on väärä. Ei ole mukavaa jos treenisi tuntuvat ajanhukalta. Ja vaikka näkisitkin tuloksia, ei ole syytä tavoitella parempaa.

Nyt kerromme muutamia vinkkejä lihaskasvun nopeuttamiseen, jotta voimme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Lisää treenimäärää

Treenimäärä, eli toistojen ja sarjojen määrän kasvattaminen on tärkein tekijä hypertofian (lihaskasvun) suhteen. Treenimäärän kasvattamiseksi sinun täytyy laskea painoja alemmaksi kun olit ehkä ajatellutkaan.

Keskity eksentriseen harjoitteluun

 Painoja nostaessa voit treenata konsentrisella (kovaa) ja eksentrisellä (helposti) tavalla. Esimerkiksi kyykätessä suoritat eksentristä harjoitetta. Noustessasi pystyyn teet konsentrista harjoitetta. Eksentrinen toimii paljon paremmin hypertrofian saavuttamiseksi.

Voit lisätä eksentrisen treenin määrää kahdella seuraavalla tavalla: joko hidastamalla eksentristä osuutta treeneissäsi tai tehdä pelkästään eksentrisiä harjoitteluja treeniohjelmassasi.

Vähennä treenisarjojen välistä lepoaikaa

Jos kosket puhelimeesi kesken treenisarjojesi tekemistä, kannattaa mitata aikaa 30-90 sekunnin väliin. Kun nostat painoja hypertrofian saavuttamiseksi, lepäämisajan ajoittaminen 30 ja 90 sekunnin väliin lisää nopeaa lihasmassaa rakentavien hormonien vapautumista kehossasi (mukaan lukien testosteroni ja kasvuhormoni) pitäen samaan aikaan huolta että todella rasitat lihaksiasi.

Syö lisää proteiinia

Treenaus vaurioittaa lihaksiasi. Proteiinit rakentavat lihaksistosi uudelleen. Mitä kovempaa treeniä teet, sitä tärkeämpää on lihaskasvun ja palautumisen optimointi runsaalla proteiinin saannilla.

Keskity ylimääräisen kalorin saamiseen, ei sen vähentämiseen

Tähän voi olla hankala tottua, erityisesti jos olet tottunut laskemaan kaloreita painonpudotuksen toivossa. Kuitenkin tehokkain tapa lisätä lihasmassaa nopeasti (tarkoittaen painon lisäämistä, ei vähentämistä) on kaloreiden kuluttaminen yli sen mitä kehosi polttaa päivän aikana.

Tämä johtuu siitä, että kehosi huomioi kalorivajauksen, eli sen, että saat vähemmän kaloreita kun kulutat päivän aikana, ja alkaa vähentää kehon uuden lihasmassan tuotantoa. Kehosi ajattelee että et saa tarpeeksi ruokaa, eikä näin priorisoi lihaskasvua.

Nuku lisää

Lihasten palautuminen on muutakin kuin oikean ruuan syömistä. Se vie aikaa suunnilleen kahdeksan tuntia yötä kohden, jolloin omistaudut palautumiselle. Nukkuessasi kehoosi vapautuu kasvuhormonia, joka auttaa lihaskasvussa ja pitää stressihormoni kortisolin tason alhaisena.

Nukkumisen laiminlyönti voi johtaa anaboliikan tilaan missä kehosi luo lihaskasvua ravinnon ja harjoitteiden avulla aiheuttaen kataboliaa (lihaskudoksen hajoamistila). Katabolia on haitallista lihaskasvulle.

Anabolisten steroidien käyttö

Jokainen meistä tarvitsee jossain kohtaa elämäänsä auttavaa kättä. Lisäämällä steroidit treeniohjelmiisi saat lisäboostia tavoitteidesi saavuttamiseksi. Lisääntynyt treenikyky ja motivaatio pitkään ja kovaan harjoitteluun saa aikaan positiivisen muutoksen lihaskasvun suhteen, vieläpä nopeammin kuin olit ajatellutkaan.