Steroideja Sykliä

Steroideja Sykliä

Write By: admin Published In: Steroidit kehonrakennus Created Date: 2017-01-09 Hits: 1765 Comment: 0

Anabolisia steroideja suorituskykyä parantavia lääkkeitä, joita käytetään lisäämään lihasmassaa ja voimaa ja parantaa fyysistä suorituskykyä.

Anaboliset steroidit ovat suorituskykyä parantavia lääkkeitä, joita käytetään lihasmassan kasvattamisessa, voiman lisäämisessä sekä fyysisen suorituskyvyn parantamisessa.

Yleinen kuvaus steroidisykleistä 

Steroideja on eri muodoissa ja niillä on eroavia ominaisuuksia. Tämän takia steroideja käytetään aina ennaltamääritelty jakso. Anabolisten steroidien sykli edustaa siis tietyn steroidin käyttöaikaa käytön aloituksesta laskien. Injektoitavien steroidien syklit eroavat merkittävästi oraalisten steroidien sykleistä ja injektoitavien steroidien käyttöaika on paljon pidempi kuin oraalisten steroidien käyttöaika. Oraalisia steroideja käytetään lyhyen aikaa maksavaurioiden ja muiden vakavien sivuvaikutusten välttämiseksi, injektoitavia steroideja taas tulee käyttää 6-12 viikon ajan ja jos kyseessä on mieto steroidi, sykliä voidaan pidentää vielä pari viikkoa. Mitä tahansa steroidia voidaan käyttää yksinään tai yhdessä muiden steroidien kanssa. Tätä käytäntöä kutsutaan steroidien pinoamiseksi (stack). Steroidisykliin lisätään lievempää steroidia pohjasteroidiksi sivuvaikutusten esiintyvyyden vähentämiseksi. Tietyt steroidit muodostavat yhdessä tunnettuja steroidipinoja, jotka toimivat tehokkaasti useimmilla urheilijoilla. Jokainen käyttäjä voi kuitenkin löytää myös oman pinon, joka sopii juuri omiin erityisiin ja yksilöllisiin tarpeisiin. On suositeltavaa käyttää testosteronia pohjasteroidina varmistaakseen, että keho täydentyy hormonilla.

Aloittelijan steroidisyklit 

On muutamia asioita, jotka on otettava huomioon, kun aloitetaan seurattu jakso. Jos et ole koskaan käyttänyt steroideja, ensimmäisen syklin tulee olla hyvin yksinkertainen. Yleensä ensimmäisen steroidisyklin ajaksi suositellaan testosteronin käyttöä, koska elimistö tuntee hormonin ja reagoi siihen positiivisesti. Sen jälkeen kun alat ymmärtämään kuinka kehosi reagoi steroideihin ja opit hallitsemaan myös annostusta, on paljon helpompaa vaihtaa muihin steroideihin.

Edistyneet steroidisyklit 

Edistynyt sykli tarkoittaa perussteroidin pinoamista toisen steroidin kanssa. Kun käyttäjä on käynyt läpi muutaman steroidisyklin ja oppinut hallitsemaan annoksia oikein saadakseen haluttuja tuloksia, voidaan siirtyä edistyneeseen steroidisykliin. On tärkeää muistaa, että jaksojen välisen ajan on oltava vähintään 4 viikkoa. Ennen toista sykliä keho tarvitsee aikaa toipuakseen edellisestä syklistä. Pääajatus edistyneissä sykleissä on annosten hallinta siten, että halutut tulokset saavutetaan pienellä riskillä terveydelle. Jos tavallinen testosteronisykli tuottaa hyviä tuloksia, ei ole mitään syytä lähteä pinoamaan sitä toisella steroidilla. 

Steroidisyklien kestot 

Olemme jo maininneet vähän steroidisyklien kestosta. Injektoitavan steroidisyklin tulisi kestää 8–12 viikkoa, mutta monien urheilijoiden kohdalla hoidon kestoa pidennetään 16 viikkoon ja vielä tästäkin pidempään. Suun kautta otettavan oraalisen steroidisyklin tulisi kestää lyhyemmän aikaa, 1-3 viikkoa. Jos steroideja käytetään pidempään, lisääntyy sivuvaikutusten riski. Suunnittele steroidisyklisi tarkasti etukäteen ja harkitse kaikkia sen tuomia etuja ja riskejä.