Oraaliset steroidit

Write By: admin Published In: Created Date: 2021-05-24 Hits: 287 Comment: 0

Joitain anabolisia steroideja käytetään suun kautta, toisia suonensisäisesti ja jotkut geelien tai rasvojen muodossa ihon kautta.  Monet käyttäjät aloittavat oraalisesti ja jatkavat sitten suonensisäisiin lääkkeisiin

 

Tässä artikkelissa käydään läpi oraalisten steroidien hyviä ja huonoja puolia verrattuna muihin käyttötapoihin.

Mitkä ovat yleisimmät oraaliset steroidit?

 Nykypäivänä markkinoilla on monia laadukkaita oraalisia steroidivalmisteita. Kaikkein tehokkaimmat ja suosituimmat ovat seuraavat tuotteet:

  • Dianabol
  • Anadrol
  • Anavar
  • Winstrol
  • Primobolan (metenolo asetaatti)
  • Testoundekanoaatti
  • Halotestin
  • Turinabol

Oraalisten steroidien hyvät puolet

Niitä on mukava käyttää.  Oraaliset steroidit (pillerit) ovat helposti ja mukavasti käytettäviä. Nielet vain pillerin veden kanssa ja se on siinä. Sinun ei tarvitse myöskään pelkää maksan tuhoavan aineen vaikuttavuutta, sillä suosituimmat oraaliset steroidit ovat c17-alpha alkylaatteja, joiden rakenteesta suurin osa selviytyy maksan aineenvaihdunnasta.

Antavat nopeita tuloksia. Oraalisesti nautittavat steroidit ovat keskimäärin lyhyemmän puoliintumisajan lääkkeitä suonensisäisiin verrattuna, joten ne toimivat nopeammin, antaen tuloksia päivien sisällä. Esimerkiksi testoundekanoaattia käyttäessä seerumin testosterinitaso on huipussaan viisi tuntia käytön jälkeen. Tämän vuoksi oraalisia steroideja pitää käyttää useammin, jotta saa ylläpidettyä korkeaa testosteronitasoa elimistössä.

Ne näkyvät lyhyemmän aikaa testeissä Oraaliset steroidit ovat tyypillisesti havaittavissa testeissä lyhyemmän aikaa kuin suonensisäiset. Siksi niitä kannattaa käyttää jos haluat välttää kiinnijäämistä dopingtesteissä ja haluat kaikki ylimääräiset aineet pois elimistöstä mahdollisimman nopeasti.

Oraalisten steroidien haittapuolet

Ne voivat olla huonoja sydämelle. Oraaliset steroidit ovat yleisesti ottaen huonompia sydämelle, koska ne madaltavat HDL-lipoproteiinien tasoja suonensisäisiä enemmän. HDL on hyvää kolesterolia, sillä sen ollessa korkealla verenpaine madaltuu. HDL:n ollessa matalalla tasolla verenpaine voi nousta.

Monet oraaliset aineet stimuloivat maksalipaaseja, alentaen näin HDL-kolesteroliarvoja.

Anadrol, Dianabol ja Winstrol ovat huonoimpia steroideja sydämen terveydelle, vaikuttaen vahingollisesti HDL- ja LDL-kolesterolitasoihin.

Jos sinun päähuolenaiheesi koskee sydämen terveyttä ja verenpaineen pitämistä aisoissa, sinun kannattaa käyttää suonensisäisiä steroideja (erityisesti testosteronia).

Kuitenkaan tämä ei tarkoita, että suonensisäisesti käytettävät steroidit eivät voisi aiheuttaa verenpaineen nousua. Näin voi tapahtua erityisesti jos seos on tarpeeksi voimakas (esimerkiksi Trenbolone)

Ne ovat vaarallisia maksalle. Oraaliset lääkkeet ovat hepatoksisia lääkkeitä, joten ne voivat kuormittaa maksaa. Jotkut kehonrakentajat eivät ole huolissaan sivuvaikutuksista, sillä maksa itsepuhdistuvana elimenä usein korjaa itseään kuurin jälkeen.

Vähentääkseen vaaraa monet kehonrakentajat ottavat TUDCA-happoa (Tauroursodeoxycholic acid) maksan tukemiseksi kuurin aikana. Alkoholia kuuluu välttää, ja yhteiskäyttö hepatoksisten steroidien, kuiten dianabolin tai anadrolin kanssa ei ole suositeltavaa.

On kuitenkin poikkeuksia tähän sääntöön, sillä jotkut oraaliset steroidit eivät aiheuta merkittävää maksan kuormittamista. Tällaisia aineita ovat Anavar ja testoundekanoaatti.

Anavarin maksaan liittyvät vaikutukset ovat lieviä, koska munuaiset prosessoivat oxandrolonia, lieventäen maksan kuormitusta. Samaan tapaan testoundekanoaatti ei sisällä riskejä, sillä se ohittaa maksan imeytyen imusuoniston kautta.

Niillä on matala biologinen arvo Oraalisten lääkkeiden biologinen vaikutus voi olla merkittävästi pienempi suonensisäisiin verrattuna, jos niitä käyttää väärin.

Esimerkiksi oraaliset steroidit eivät ole tarkoitettu käytettäväksi ravinnollisen rasvan kanssa, sillä monet tabletit ovat rasvaliukoisia.

Ainoa poikkeus on testoundekanoaatti (tunnetaan nimillä Testocaps tai Andriol), jota kuuluu käyttää korkearasvaisen aterian kanssa.

Mitkä ovat turvallisimmat oraaliset steroidit?

Anavar, primobolan (metenolo asetaatti) ja testoundekanoaatti ovat kaikki suhteellisen turvallisia oraalisia steroideja. Testoundekanoaatti on turvallisin oraalinen steroidi bulkatessa ja massakaudella käytettynä. Anavar ja Primobolan ovat turvallisimpia oraalisia steroideja kehon rasvaprosentin laskemisessa. Ne kuitenkin vähentävät lihaksistoa vähäsen.

Verenpaine ei tule nousemaan ylettömästi näitä steroideja käytettäessä. Testosteronin esto tulee olemaan lievä (lukuunottamatta testoundekanoaattia) ja maksavauriot ovat epätodennäköisiä kaikkien kolmen kanssa.

Oraaliset vai suonensisäiset steroidit?

Steroidien valinta riippuu henkilökohtaisista tavoitteistasi. Tee huolellinen tutkimus ennen kuuria, ja jos päädyt oraalisten steroidien käyttäjäksi, varmistu että maksasi ja sydämesi ovat hyvässä kunnossa ennen kuurin aloittamista. Käytä myös TUDCA- ja kalanmaksaöljyvalmisteita maksimoidaksesi terveytesi suojaamisen.