Toimitustiedot

Miten tilauksesi kulkee?
Toimitamme tuotteitamme maailmanlaajuisesti, ja kaikki paketit kuljetetaan hyvin huomaamaton.
- Pakkauksessa ei lue organisaatiomme nimeä, eikä mikään lähettämämme pakkaus viittaa sen sisällön olevan lääkeaineita..
- Uudistamme pakkausmenetelmiämme jatkuvasti, saavuttaen näin maksimaalisen menestyksen tuotteiden toimittamisessa!
- Mikään pakettimme ei ole tarpeettoman suuri, eikä täten aiheuta turhia epäilyksiä. Jos tilauksesi on liian suuri mahtuakseen yhteen pakettiin, jaamme sen automaattisesti kahteen tai useampaan pakettiin ilman lisäkuluja
- Pakkaamme myös uusiokäyttäen vanhoja pahvilaatikoita eri tuotteille niiden sopivuuden mukaan, koska olemme ekologisesti suuntautunut yritys, ja tällä tavalla onnistuneen toimituksen mahdollisuus maksimoidaan

- Lähetykset toimitetaan eri puolilta Eurooppaa, ja eri Euroopan maista.

 

Kuinka suuria määriä/ bulkkimääriä toimitatte?
Jos tilaus on liian iso mahtuakseen yhden paketin, takaamme tilaus jaetaan tarvittava määrä paketteja pienempi riski. Ei ole väliä kuinka suuri tilauksesi on, me vakuuttaa teille saman harkinnan tasolla, ja uudelleen pakkaamisen kuten käyttää pieniä tilauksia.

Jos tilaus on liian iso mahtuakseen yhteen pakettiin, jaamme sen tarvittavaan määrään pienempiä paketteja. Näin minimoimme lähetykseen liittyvät riskit. Ei ole väliä kuinka suuri tilauksesi on, sillä takaamme sen onnistuneen saapumisen, ja tarvittaessa uudelleen pakkaamme tilauksia pienempiin osiin..

Toimitatteko puolustusvoimien hallinnoimiin rakennuksiin ja postilokeroihin?
Emme toimita puolustusvoimien hallinnoimiin rakennuksiin tai postilokeroihin. Jos asut pysyvästi puolustusvoimien tiloissa, voit käyttää muuta toimitusosoitetta ja laskutustietoja, ja esimerkiksi pyytää apua ystävältäsi tai perheeltäsi. Ilmoita tuo tieto tilauksen yhteydessä kommenttiriviin kirjattuna. Näin toimimalla sinulla on 99 prosentin mahdollisuus vastaanottaa tilaus onnistuneesti..

Mitkä ovat postikulut?
Toimituskulut vaihtelevat tilauksen koosta riippuen, yleensä noin 20-30 .

Miten voin muuttaa jo kerralleen tekemääni tilausta?
Niin kauan kun tilauksesi on maksamatta, voit muokata sitä kirjautumalla sisään tilillesi ja valitsemalla tilauksen tunnusnumeron, jonka jälkeen voit muokata tilausta. Jos olet jo maksanut tilauksen, mutta sitä ei ole lähetetty vielä, ja haluat lisätä tai poistaa tuotteen tai tuotteita, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeen kautta. Mainitse aina viestissä tilausnumerosi, jotta saamme tarvittavat muutokset tehtyä mahdollisimman pikaisesti.

Miten maksan tilaukseni?
Tehtyäsi tilauksen saat laskun suoraan sähköpostiisi. Lue maksuohjeet huolellisesti, jotta vältymme tarpeettomilta viivästyksiltä. Jos maksutiedot eivät ole saapuneet sähköpostiisi, niin ota meihin yhteyttä ja lähetämme tiedot uudelleen.

Kuinka kauan maksun siirtymisessä kestää?
Maksusuoritukset käsitellään yleensä 2-3 arkipäivän kuluessa suorituksesta. Jos maksu hylätään väärien tietojen vuoksi, lähetämme sinulle sähköpostitse tiedon asiasta, ja koko prosessi alkaa jälleen alusta. Siksi on syytä olla tarkka maksua suorittaessa ja noudattaa sähköpostitse lähettämiämme ohjeita, koska muuten vaarana on tilauksesi viivästyminen. Onnistunut kauppa lähtee toimitukseen meiltä 24 tunnin sisällä sen jälkeen, kun vahvistus suorituksesta on vastaanotettu!

Kuinka kauan koko prosessi tilauksineen ja toimituksineen vie aikaa?
Tilausvahvistus, jossa on ohjeet miten maksu suoritetaan, lähetetään sähköpostiisi automaattisesti ja välittömästi, kun olet lähettänyt tilauksesi. Kun maksu on saatu, käsittelemme ja lähetämme tilauksesi heti ensimmäisenä arkipäivänä. Toimitusaika on yleensä 7-15 arkipäivää, ja joissain tapauksissa jopa 25. Toimitusaikamme on siis varsin normaalilla tasolla kansainvälisissä lähetyksissä. Voit myös tarkistaa tilauksesi historian asiakastilisi kautta, ja jos tilauksesi ei ole saapunut 15 arkipäivän aikana, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä, jotta voimme yhdessä löytää syyn sekä ratkaisun!

Miten toimitus onnistuu?
Varmistamme, että kaikki paketit toimitetaan äärimmäistä harkintaa käyttäen. Tuotteista poistetaan niiden alkuperäiset laatikot ja ne jälleenpakataan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen. Yrityksemme nimeä ei ole merkattu mihinkään pakkaukseen, ja lähetykset lähtevät eri puolilta Eurooppaa. Lähetyspisteitä on perustettu ympäri Eurooppaa nimenomaan jotta voimme maksimoida lähetyksen onnistuneen perille saapumisen

Mitä teen, jos en saa tilaustani?
Tilauksesi voi jäädä saapumatta kahdesta syystä:
1. Se voidaan takavarikoida
2. Se voi olla kadonnut postissa
Ensimmäisessä tapauksessa sinun täytyy lähettää skannattu tiedonanto takavarikosta sähköpostitse osoitteeseen [email protected].
Jos 30 päivää on mennyt, ja tilausjärjestelmämme ei päivitä meille tilauksesi tietoja, lähetämme tilauksen uudestaan varmistuttuamme tilauksen katoamisesta.
Voinko ostaa tuotteitanne myös muualta kun verkkokaupastanne?
Koska olemme erikoistuneet nimenomaan verkkokauppaan, ovat palvelumme saatavissa vain tämän sivuston kautta.

Harjoittaako tämä yritys luvallista ja turvallista liiketoimintaa?
Aiheellinen ja tärkeä kysymys! Verkossa on olemassa monia epäluotettavia ja laittomia toimijoita, ja kuluttajan saattaa olla hankalaa löytää oikea ja luotettava kauppakumppani! Olemme täysin laillisella pohjalla, ja työskennelleet menestyksekkäästi yli neljä vuotta. Meillä on online-asiakastuki joka arkipäivä, ja kaikki tuotteet ovat laadukkaita ja tunnettuja apteekkitavaroita. Olemme korkealuokkainen ja ammattimainen verkkoapteekki, tilauksemme onnistuvat sataprosenttisesti ja meillä on paljon tyytyväisiä asiakkaita. Tyytyväinen asiakas on paras mainoksemme, ja on meidän etumme mukaista, että voimme palvella juuri sinun tarpeisiisi sopivalla tavalla. Voit tilata huoletta, sillä olemme hyvä kauppakumppani johon saat aina yhteyden ja olemme täällä juuri sinua ja sinun hyvinvointiasi ja tyytyväisyyttä varten!

Miten voin ottaa teihin yhteyttä?
Koska palvelumme on optimoitu verkossa maailmanlaajuisesti verkossa toimivaksi, olet enemmän kuin tervetullut ottamaan yhteyttä meidän sivuston kautta. Meidän asiakastukemme toimii säännöllisesti arkipäivittäin ja me vastaamme sähköpostiisi viimeistään seuraavana arkipäivänä!

Pitääkö minun allekirjoittaa toimitus?
Tarjoamme rekisteröityä postituspalvelua, joten sinun kuuluu allekirjoittaa paketti. Tämä ei kuitenkaan ole syy huoleen, sillä ainoa ero rekisteröidyn ja rekisteröimättömän paketin välillä on mahdollisuus seurata tilauksesi etenemistä.